وضعیت اخذ پروانه کارآموزی وکالت توسط سردفتر و منع مبادرت سردفتر به کارآموزی وکالت
آیا اشتغال به کارآموزی وکالت، مانع اشتغال به شغل سردفتری میباشد؟
بهروزرسانی: ساعاتی پیش
آیا اشتغال به کارآموزی وکالت از مصادیق ماده ۱۵ قانون دفاتر اسناد رسمی، مانع اشتغال به شغل سردفتری میباشد؟
با عنایت به اینکه در ماده ۱۵ قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران، مشاغل منافی منصب سردفتری منصوصاً بیان گردیده که به لحاظ استثنا بودن مصادیق مشاغل مزبور تفسیر موسع در این خصوص جایز نمیباشد.
همچنین به دلیل تفاوت عمده وضعیت «وکالت» از «کارآموزی وکالت» به نظر این دفتر، صرف داشتن پروانه کار آموزی وکالت بدون استفاده از آن در مراجع مانع اشتغال به سردفتری اسناد رسمی نخواهد بود.
ضمناً با توجه به جواز حضور کارآموز وکالت در پارهای از مراجع قضایی و قبول وکالت تحت نظر وکیل سرپرست، مبادرت نامبرده به وکالت با استفاده از پروانه کارآموزی فاقد توجیه قانونی است.
سوال شماره 65 از مبحث 27 مجموعه محشای نظریات مشورتی کمیسیون حقوقی کانون سردفتران و دفتریاران
پانوشت
ماده 15 قانون دفاتر اسناد رسمی: مشاغل زیر منافی شغل سردفتری و دفتریاری است:
- قضاوت و وکالت دادگستری و عضویت در مؤسسات دولتی و وابسته به دولت و شهرداریها.
- اشتغال به امر تجارت بنا به تعریف ماده یک قانون تجارت.
- عضویت در هیأت مدیره و مدیریت عامل شرکتهای تجاری و بانکها و یا مؤسسات بیمه و مؤسسات دولتی و یا وابسته به دولت.
- مدیریت روزنامه یا مجله اعم از مدیر مسئول یا مدیر داخلی و صاحب امتیاز و سردبیر (به استثناء نشریه کانون سردفتران و مجلاتی که صرفاًجنبه علمی داشته باشد).
- تبصره 1 – تدریس در دانشکدهها و مدارس عالی با اجازه وزارت دادگستری، مانع از اشتغال به شغل سردفتری و یا دفتریاری نخواهد بود.
- تبصره 2 – سردفتر یا دفتریار در صورت انتخاب به نمایندگی مجلسین یا شهردار انتخابی، با حفظ سمت از اشتغال به سردفتری معذور خواهد بود ودر این مدت، دفترخانه به تصدی دفتریار واجد شرایط که از طرف سردفتر معرفی میشود اداره خواهد شد. مدت نمایندگی سردفتر در مجلسین یاخدمت در سمت شهردار انتخابی جزء سنوات خدمات او محسوب میشود.