برای فسخ صلح عمری و اسقاط حق فسخ، مالیات مجدد لازم نیست

این نامه به پرسشی درباره مالیات نقل و انتقال در خصوص اسناد صلح عمری و حق فسخ پاسخ می‌دهد. کانون سردفتران استان البرز اعلام کرده است که برای فسخ سند صلح عمری و اسقاط شروط حق فسخ، پرداخت مجدد مالیات الزامی نیست.

به‌روزرسانی: ساعاتی پیش
برگه نظرات مشورتی در یک پوشه با طراحی ساده و قلم.

آیا برای فسخ سند صلح عمری و اسقاط شرط حق فسخ باید مجدداً مالیات پرداخت کرد؟

این نامه در پاسخ به استفتایی در مورد مالیات نقل و انتقال در خصوص اسناد صلح عمری و حق فسخ بیان شده است. به طور خلاصه، سوال اصلی این است که آیا برای فسخ این نوع اسناد و یا اسقاط شرط حق فسخ و حق انتفاع، مجدداً باید مالیات نقل و انتقال پرداخت شود یا خیر.

پاسخ نامه:

کانون سردفتران استان البرز در پاسخ به این استفتاء، به دو سوال اصلی پاسخ داده است:

1. فسخ سند صلح عمری: طبق نظر کانون، فسخ سند صلح عمری از دایره شمول تکلیف استعلام از مرجع مالیاتی خارج است و بنابراین نیازی به پرداخت مجدد مالیات نقل و انتقال نیست.

2. اسقاط شروط حق فسخ و حق انتفاع: برای تنظیم سند اقرارنامه اسقاط شروط حق فسخ و حق انتفاع نیز نیازی به استعلام از اداره دارایی نیست.

دلایل ذکر شده در نامه:

قانون تسهیل تنظیم اسناد در دفاتر اسناد رسمی: این قانون تکلیف استعلام از مرجع مالیاتی را صرفاً برای انتقال عین اراضی و املاک دانسته است.

آیین‌نامه اجرایی قانون مذکور: این آیین‌نامه نیز موید نظر فوق است.

بخشنامه شماره ۹۶۰۰۱/۸۵۵ کانون سردفتران: این بخشنامه نیز به صراحت بیان می‌کند که فسخ سند از دایره شمول تکلیف استعلام از مرجع مالیاتی خارج است.

متن کامل نامه:

احتراماً بازگشت به شماره ۵۰۸ مورخ ۱۴۰۳/۰۷/۱۶ بدینوسیله نظریه مشورتی دفتر حقوقی و حمایت قضایی کانون سردفتران و دفتریاران استان البرز در خصوص این پرسش که: سند صلح عمری با حق فسخ و حق انتفاع برای مصالح تا زمان حیات خویش تنظیم شده است و مالیات نقل و انتقال هم طبق ماده ۵۹ قانون مالیاتهای مستقیم اخذ و در سند نیز درج گردیده است.

الف: آیا برای فسخ این سند توسط مصالح با گذشت ۶ ماه از زمان تنظیم سند، نیاز به اخذ مالیات نقل و انتقال طبق ماده ۶۷ قانون مالیاتهای مستقیم می باشد یا خیر؟

ب: برای تنظیم اقرارنامه اسقاط شروط حق فسخ و حق انتفاع توسط مصالح، نیاز به استعلام از اداره دارایی می باشد یا خیر؟

نظریه مشورتی به شرح ذیل اعلام می گردد:

الف: مطابق ماده یک قانون تسهیل تنظیم اسناد در دفاتر اسناد رسمی و ماده ۹ آیین نامه اجرایی آن، تکلیف استعلام از مرجع مالیاتی توسط دفاتر اسناد رسمی صرفاً در خصوص انتقال عین اراضی و املاک بوده و فسخ اسناد از دایره شمول آن خارج است.

ضمناً بخشنامه شماره ۹۶۰۰۱/۸۵۵ مورخ ۱۳۹۶/۰۳/۰۸ کانون سردفتران و دفتریاران مرکز موضوع ردیف ۲۴۴ مجموعه بخشنامه های ثبتی نیز موید همین نظر است.

ب: در هیچ یک از قوانین و مقررات موضوعه برای تنظیم سند اقرار نامه اسقاط شروط حق فسخ و انتفاع تکلیفی بابت استعلام از مرجع مالیاتی برای دفاتر اسناد رسمی وضع نگردیده است.

رئیس دفتر حقوقی و حمایت قضایی کانون سردفتران و دفتریاران استان البرز، امیر حسینی جلیلیان، شماره: ۵۰۰۲ک‌ص۰۳ مورخ: ۱۴۰۳/۸/۶

خلاصه نامه:

این نامه در پاسخ به این سوال است که آیا برای فسخ سند صلح عمری یا اسقاط حق فسخ و حق انتفاع نیاز به پرداخت مجدد مالیات نقل و انتقال است یا خیر.

پاسخ به این سوال به شرح زیر است:

فسخ سند صلح عمری: نیازی به پرداخت مجدد مالیات نیست.

اسقاط حق فسخ و حق انتفاع: نیازی به استعلام از اداره دارایی نیست.

دلیل این امر این است که طبق قوانین و مقررات موجود، تکلیف استعلام از مرجع مالیاتی صرفاً برای انتقال عین اراضی و املاک بوده و فسخ سند و اسقاط حقوق از دایره شمول آن خارج است.

بیشتر بدانید:

↴ دیدگاه و نظرتان را درباره این مطلب بنویسید

سوالات شما توسط مدیر سایت یا سایر کاربران پاسخ داده خواهد شد.

بیشتر بدانید:
صلح عمری
برای دوستانتان بفرستید:
مطالب مرتبط
پیشنهاد ویژه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

راهنمای جامع دریافت شناسه یکتا برای سردفتران
سیاست‌ها و اصول تسعیر سکه طلا در دفاتر اسناد رسمی بر اساس بخشنامه‌های جدید
keyboard_arrow_up