سند اقرار به اسقاط خیار شرط و رفع حق فسخ در صلح عمری

در سند صلح عمری، مصالح می‌تواند شرط کند حق فسخ سند را داشته باشد. این شرط به عنوان “خیار شرط” شناخته می‌شود. اما مصالح می‌تواند از این شرط صرف نظر کند و خیار شرط را اسقاط کند. برای این کار، باید به دفترخانه اسناد رسمی مراجعه کرده و سند اقرار به اسقاط خیار شرط را تنظیم کند.

به‌روزرسانی: ساعاتی پیش
سند رسمی اقرار نامه

اسقاط خیار شرط در صلح عمری

وقتی سند صلح عمری تنظیم می‌شود، مصالح می‌تواند شرط کند که منافع ملک، یعنی حق استفاده و سکونت در آن، برای خودش باقی بماند. همچنین، مصالح می‌تواند شرط کند که حق فسخ سند صلح عمری را داشته باشد، به این معنا که هر زمان که بخواهد، تا قبل از فوتش و در مدت عمرش یا در مدت زمان مشخصی مثلاً ۲۰ سال، بتواند سند صلح عمری را فسخ کند و دوباره مالک تمام ملک صلح شده گردد. به این شرط، خیار شرط گفته می‌شود.

اما مصالح، یا همان واگذار کننده ملک، می‌تواند از این شرط صرف نظر نماید و خیار شرط را اسقاط کند. برای این کار، باید به دفترخانه اسناد رسمی (دفترخانه تنظیم‌کننده سند صلح عمری یا هر دفترخانه دیگری) مراجعه کرده و سند اقرار به اسقاط خیار شرط صلح عمری را تنظیم کند. در زیر نمونه‌ای از این سند قرار گرفته است.

برای مشاهده نحوه اعراض از شرط حفظ منافع برای مصالح، می‌توانید از این لینک استفاده کنید.

نمونه سند اسقاط خیار شرط در صلح عمری

مورد اسقاط: خیار شرط مندرج در سند صلح عمری شماره ….. تنظیمی دفترخانه شماره ….. تهران، منعقده فی مابین اسقاط‌کننده به عنوان مصالح و خانم/آقای ….. به عنوان متصالح، راجع به شرط اختیار فسخ یک‌جانبه صلح مرقوم در طی مدت حیات و عمر اسقاط‌کننده موصوفه یا مدت معلوم، به نحوی که با امضای این سند رسمی، خیار شرط مذکور در متن سند صلح شماره صدرالذکر حذف گردیده و مصالح (اسقاط‌کننده) از آن شرط خیار صرف‌نظر نموده و آن را اسقاط کرده است. و دیگر هیچ‌گونه حقی به موجب این سند رسمی و ضمن عقد خارج لازم دیگری که به اقرار اسقاط‌کننده به‌طور شفاهی با متصالح مزبور منعقد ساخته، در خصوص خیار شرط مذکور برای مصالح (انتقال‌دهنده) باقی نیست و آن خیار شرط از این تاریخ زایل، حذف و اسقاط گردیده است. هرگونه ادعا و اعتراض بعدی و احتمالی، ولو به عنوان تضرر و غیره، از اسقاط‌کننده ضمن العقود مرقوم سلب و ساقط شده است. ضمناً متصالح فوق‌الذکر نیز با امضای این سند، اقرار به قبض و تصرف مورد مصالحه سند صلح مرقوم نمود. این سند با عنایت به ماده ۲۴۴ قانون مدنی که بیان می‌دارد طرف معامله که شرط به نفع او شده می‌تواند از عمل به آن شرط صرف‌نظر کند، در این صورت مثل آن است که این شرط در معامله قید نشده باشد…، تنظیم گردیده و سایر شروط (در صورت وجود) به قوت و اعتبار خود باقی است و این سند فقط در نفس اقرار مؤثر است.

نمونه سند اسقاط خیار شرط در صلح عمری

برای تنظیم این سند باید به دفترخانه مراجعه بفرمایید. نزدیکترین دفترخانه را از اینجا بیابید.

هزینه تنظیم سند اقرار به اسقاط خیار شرط صلح عمری

هزینه تنظیم این سند در دفترخانه اسناد رسمی: 573,000 تومان است.
که برای هر نفر اضافی بیش از دو نفر، 22,000 تومان به مبلغ فوق اضافه خواهد شد.

↴ دیدگاه و نظرتان را درباره این مطلب بنویسید

سوالات شما توسط مدیر سایت یا سایر کاربران پاسخ داده خواهد شد.

بیشتر بدانید:
صلح عمری
برای دوستانتان بفرستید:
مطالب مرتبط
پیشنهاد ویژه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

اقرار ورثه به اسقاط و زوال شرط حفظ منافع در سند صلح عمری
شیوه نامه پذیرش درخواست اجرای مفاد اسناد لازم الاجرا از طریق دفاتر اسناد رسمی + آخرین الحاقات
keyboard_arrow_up