در این راهنمای جامع و عملی، به بررسی کامل استعفای وکیل پرداخته شده است. این راهنما توضیح میدهد که وکیل در چه شرایطی و چگونه میتواند از وکالت خود استعفا دهد، مراحل دقیق و گام به گام برای استعفا از وکالت چیست، شرایط لازم برای استعفا و نکات مهمی که باید در نظر گرفته شود، و همچنین بررسی اثرات و پیامدهای استعفای وکیل بر موکل. این پست به شما کمک میکند تا با تمامی جنبههای استعفای وکیل آشنا شوید و بتوانید به درستی و در زمان مناسب اقدام کنید.
چگونه وکیل از وکالت استعفا دهد؟ راهنمای جامع
چگونه وکیل از وکالت استعفا دهد؟ راهنمای کامل
آیا میدانید که وکالت یک عقد جایز و قابل فسخ است و وکیل میتواند در هر زمان از وکالت استعفا دهد؟
استعفای وکیل چیست؟
استعفا از وکالت به معنای انصراف وکیل از ادامه نمایندگی موکل است. این یعنی وکیل، دیگر تمایلی به انجام وظایف محوله از سوی موکل را ندارد.
چه زمانی میتوان از وکالت استعفا داد؟
وکیل میتواند در هر زمان و بدون نیاز به دلیل خاصی از وکالت استعفا دهد. اما باید توجه داشت که استعفا باید به گونهای باشد که به موکل زیانی وارد نکند.
مراحل استعفا از وکالت
مراجعه به دفترخانه: برای رسمی شدن استعفا، وکیل باید به دفترخانه مراجعه کرده و درخواست استعفا نماید.
لازم به ذکر است که وکیل میتواند به هر دفترخانهای مراجعه کند، نه لزوماً دفترخانهای که سند وکالت در آن تنظیم شده است.
اطلاع رسانی به موکل: اگر هر دو طرف سند وکالت (وکیل و موکل) با هم به دفترخانه مراجعه کرده و نسبت به فسخ سند وکالت اقدام کنند، نیازی به اقدامات بعدی نیست.
اما در صورتی که وکیل به تنهایی به دفترخانه مراجعه کرده و درخواست استعفا کند، این استعفا باید به اطلاع موکل برسد. وکیل موظف است مراتب استعفای خود را به صورت اخطاریه به موکل اعلام کند تا موکل بتواند در صورت نیاز وکیل جدیدی انتخاب کند و حقوقش ضایع نشود.
نکات مهم در مورد استعفای وکیل
اثرات استعفا: پس از استعفا، وکیل دیگر حق انجام هیچگونه اقدامی به نمایندگی از موکل را ندارد.
روشهای دیگری نیز برای پایان دادن به وکالت وجود دارد که در مقاله “7 راه برای پایان دادن به وکالت” به طور کامل توضیح داده شده است.
یکی از آن راهها عزل وکیل است.
سوالات متداول
آیا وکیل میتواند بدون دلیل از وکالت استعفا دهد؟ بله، وکیل میتواند در هر زمان و بدون ذکر دلیل از وکالت استعفا دهد.
آیا استعفا از وکالت نیاز به تایید دادگاه دارد؟ خیر، استعفا از وکالت نیاز به تایید دادگاه ندارد و فقط با مراجعه به دفترخانه قابل انجام است.
آیا وکیل موظف است به موکل خسارتی بپردازد؟ در صورتی که استعفا به موکل زیانی وارد کند، وکیل ممکن است ملزم به پرداخت خسارت باشد.
نمونه متن استعفا وکیل
اینجانب ….. به عنوان وکیل وکالتنامه شماره ….. دفترخانه …..، بدینوسیله از مقام وکالت استعفا میدهم.
لذا با امضای این سند، هیچگونه اختیاری نسبت به وکالتنامه مذکور برای اینجانب نخواهد بود و هرگونه اقدام آتی بلااثر میباشد.
در صورتی که موکل نیز در دفترخانه حضور دارد، متن زیر اضافه میگردد. در غیر اینصورت، باید از طریق اخطاریه به موکل اطلاعرسانی شود:
[موکل، با امضای این سند، موافقت خود را با این استعفا اعلام نمود و این استعفا مورد قبول و موافقت موکل قرار گرفت.]توجه: اطلاعات ارائه شده در این متن صرفاً جنبه اطلاعرسانی داشته و جایگزین مشاوره حقوقی نیست. برای دریافت مشاوره دقیقتر، توصیه میشود با یک سردفتر در دفترخانه اسناد رسمی مشورت نمایید.
هزینه تنظیم این سند در دفترخانه
هزینه تنظیم این سند در دفترخانه اسناد رسمی: 573,000 تومان است.
که برای هر نفر اضافی بیش از دو نفر، 22,000 تومان به مبلغ فوق اضافه خواهد شد.
14 دیدگاه. Leave new
سلام ایا استعفای وکیل حتما باید در دفترخانه تنظیم کننده همون وکالت ثبت بشه یا توسط هر دفترخانه ای میتونه انجام بشه
توسط هر دفترخانه ای میتواند انجام شود
باسلام .وکالتنامه ای که تاریخ شماره سند وتاریخ تنظیم سند تفاوت داشته باشد تقریبا 10 روز تاریخ ثبت سند وکالتنامه با تاریخ تنظیم فرق داردآیا مشکلی ندارد؟؟واینکه چگونه متوجه بشوم که این شخص که وکیل بوده با حق توکیل که داشته وکالت را به شخص دیگری داده؟؟
نه اشکالی ندارد
در سامانه ثبت من میتونید بررسی کنید
سلام خسته نباشید.پدرم بازنشسته نیروی انتظامی بودن وفوت شدن وبعداز فوت افراد خانواده همگی به خواهرکوچکمان وکالت دادیم که ایشون برای انجام انحصار وراثت وحق بیمه دفن وکفن و برقراری حقوق ….بماند که ایشون با دفترد تبانی کردند و وکالتنامه را برخلاف گفته اولی انجام دادن.حالا بعداز ۳سال با اعتراض خانواده به استعفا دادن وکالتنامه به همان دفترخانه مراجعه کرده و در متن رونوشت ذکر کرده که من هیچ استفاده ای از این وکالتنامه نکردم.سوال من این است که مگر برقراری حقوق برای زن پدرم و خواهرمطلقه ام و بیمه ای که نیروی انتظامی واریز کردند وگواهی انحصار وراثت که انجام شده ،آیا هیچکدام استفاده از وکالتنامه نشده؟؟ایشون منکر شدند و پنهان کاری زیاد داشتند.خواهش میکنم بنده رو راهنمایی کنید که چگونه اقدام به مراحل قانونی کنم؟
برای اینکه بفهمید از وکالتنامه استفاده شده یا خیر هیچ راهی جز مراجعه مستقیم به ارگانهایی که از وکالت استفاده شده نیست
سر دفتر اظهار داشتند که متن استعفا یک فونت آماده هست
وچون اون شخص استعفا داده بود فکر کردم دیگه همه چی باطل هست ولی درحالی که اینچنین نیست ظاهرا
چطور؟
سلام یه سوال داشتم از خدمتتون بنده با وکالت بلاعزلی که نسبت به سندیک ملک داشتم بنا به دستور موکل اقدام به انتقال یک پنجم از این سند رو در دوران اعتبار وکالت نامه انجام دادم وبعد از مدتی بخاطر مشکلات مالی بین مالک و خریدار مجدد ا سند واگذار شده رو اقاله کردم و بعد از مدتی اقدام به استعفا از وکالت نامه بلاعزل کردم ولی سر دفتر در سند استعفا این عبارت رو نوشت که وکیل تا الان هیچ عملی انجام نداده و نخواهد داد این استعفا الان واسه من مشکل ساز شده
میخاستم بینم راهکار قانونیش چی هست
چرا چنین متنی در استعفا شما نوشتند؟
و شما چرا امضا کردید؟
گفتند که فونت آماده هست و تغییری نمیشه درش ایجاد کرد وچون اون شخص استعفا داده مهم نیست که عنوان بشه یا نشه
ولی این در حالیست که
نظر قاضی چیز دیگریست
و میگه به هر حال شما یک عمل حقوقی با این وکالت نامه انجام دادید و باید در استعفا عنوان میکردید
ویا حداقل فعل گذشته رو حذف میکردید و نمی نوشتید( عملی انجام نداده ) فقط می نوشتید از این تاریخ به بعد ادعایی نسبت به وکالتنامه فوق نخواهم داشت
کدام دفترخانه ای همچین حرفی زده؟
کی گفته که نمیشه تغییر داد؟
با بی سوادی مردم را گمراه میکنند متاسفانه