فروش و انتقال و صلح سهم الشرکه
انتقال سهم الشرکه در دفترخانه اسناد رسمی قابل انجام است و ما در این پست قصد داریم نحوه انتقال و صلح سهم الشرکه (سهام شرکت) را به طور کامل توضیح دهیم.
با ما همراه باشید…
چکیده
فرض کنید شخصی قصد دارد تمام یا بخشی از سهام خود را در شرکت و به سایر سهامداران و یا به شخصی خارج از سهامداران فعلی شرکت انتقال دهد.
برای انتقال سهام شرکت باید به دفترخانه مراجعه نمود
الف: استعلام از اداره ثبت شرکت ها برای انتقال سهم الشرکه
دفترخانه پس از برسی مدارک طی نامه ای با موضوع “استعلام آخرین وضعیت شرکت” از “اداره کل ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری” (با کد 00901) آخرین وضعیت شرکت را استعلام می نماید.
که متن این نامه به شرح زیر است:
رياست محترم اداره ثبت شركتها و موسسات غيرتجاري
با سلامخواهشمند است دستور فرماييد، آخرين وضعيت موسسه/شركت ……………. سهامي خاص/سهامي عام/با مسئوليت محدود/تضامني/نسبي/تعاوني به شماره ثبت ……… و شناسه ملي …….. را مبني بر(ابقاء، انحلال يا عدم انحلال، ختم تصفيه ورشكستگي) به اين دفتر اعلام فرمايند.
ضمناً فيش شماره …………………… مورخ …………………. بابت هزينه قانوني استعلام، به حساب شماره ……………….. واريز گرديده است.دفتر اسناد رسمي شماره ……………..
این یک نمونه متن تایید شده از طرف اداره کل ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری می باشد و کلیه دفاتر اسناد رسمی موظف به استفاده از این نوع کلیشه متنی می باشند.
و همانطور که در متن پیداست مبلغ 100000 ریال به شماره شبا IR210100004001013201010240 بابت استعلام باید واریز گردد و اطلاعات آن در نامه مکانیزه دفترخانه درج گردد.
پیرو بخشنامه 97/145138 مورخ 97/7/23 در ارتباط با الزام دفاتر اسناد رسمی به مکاتبات مکانیزه با اداره ثبت شرکت ها … در خصوص شماره حساب و شناسه واریز مربوط به استعلام دفاتر اسناد رسمی از ثبت شرکت ها به این شرح اعلام می گردد: ردیف درآمدی 160138 – عنوان درآمدی: هزینه استعلام ثبت شرکت ها – شماره حساب نزد بانک مرکزی: IR210100004001013201010240 – شناسه واریز 30 رقمی: 377013282160138005842000000000 – ضمناً استعلامات دفاتر اسناد رسمی در سامانه ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری می بایست از طریق کد درون سامانه ای 00901 ارسال گردد و فیش پرداختی باید در بخش پیوست ها بارگذاری گردد.

ب: استعلام از سازمان امور مالیاتی
همچنین دفترخانه باید طی نامه دیگری از سازمان امور مالیاتی کشور استعلام نماید.
طبق تبصره ۲ ماده ۱۴۳ قانون مالیاتهای مستقیم:
از هر نقل و انتقال سهام و سهمالشرکه و حق تقدم سهام و سهم الشرکه شرکا در سایر شرکتها مالیات مقطوعی به میزان ۴ درصد ارزش آنها وصول میشود و از این بابت وجه دیگری به عنوان مالیات بر درآمد نقل و انتقال فوق مطالبه نخواهد شد.
انتقال دهندگان سهام و سهمالشرکه و حق تقدم سهام مکلفند قبل از انتقال، مالیات متعلق را به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز کنند.
ادارات ثبت یا دفاتر اسناد رسمی مکلفند در موقع ثبت تغییرات یا تنظیم سند انتقال، حسب مورد گواهی پرداخت مالیات متعلق را اخذ و ضمیمه پرونده مربوطه به ثبت یا نقل و انتقال کنند.
تنظیم سند
و در پایان پس از اخذ استعلامات مذکور دفترخانه اقدام به تنظیم “سند صلح سهم الشرکه” می نماید.
سیر تا پیاز آموزش نحوه تنظیم همه انواع اسناد
مدارک مورد نیاز برای انتقال سهم الشرکه
- مدارک شرکت (آگهی تاسیس و آخرین تغییرات)
- مدارک شناسایی سهامداران (شناسنامه و کارت ملی)
- پاسخ استعلام دارایی (سازمان امور مالیاتی)
- پاسخ استعلام اداره ثبت شرکت ها
14 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام
آیا بخشی از سهامداران یک شرکت با مسئولیت ،که مجموعه سهمشان کمتر از ۵۰ درصد می باشد، می توانند اقدام به فروش ملک تحت تمام شرکت بنمایند؟
با سپاس
فقط دارندگان حق امضا همراه با مهر شرکت اختیار انتقال در دفترخانه را دارند
تا الان همچین چیزی عنوان نکردم اولین بار من هست
سلام وعرض ادب .درخصوص انتقال سهم الشرکه در صرافی بدون افزایش سرمایه و بدون اضافه شدن عضو جدید ،فقط مبلغی از یک عضو به عضو دیگر منتقل میشود.ایا مالیات تعلق میگیرد؟ قبلا مالیات کل سرمایه پرداخت شده.
سلام
هزینه انتقال سهم از یک فرد به فرد دیگر در شرکت با مسئولیت محدود چقدر هست؟
زیر سند هزینه ها به طور دقیق ذکر شده
سلام. وقت بخیر
برای انتقال سهام شرکت سهامی خاص میتوان از دفتر اسناد رسمی صلح انجام داد یا حتماً باید از دارایی انتقال انجام بشه؟
از دفتر اسناد رسمی با استعلام دارایی و اداره ثبت شرکتهاتقریبا چند روز طول میکشه؟
بله
حدود 2 هفته، که این زمان هم بیشتر مربوط به تاخیر در پاسخ استعلامات است نه دفترخانه
سلام
وقت بخیر
شرکت سهامی خاص تاسیس کردم در سال ۹۹ و شناسه ملی داره.
برای انتقال سهام باید ابتدا کد اقتصادی بگیرم؟
مراحلش به ترتیب چی هست؟
سپاسگزارم
سلام و عرض ادب ؛ جهت انتقال سهام شرکت تضامنی صرافی چه اقداماتی لازم هست .
به نزدیکترین دفترخانه مراجعه کنید
سپس دفترخانه پس از دریافت استعلامات مورد نیاز انتقال را برای شما انجام می دهد
پس اولین کار مراجعه به دفترخانه است
سلام وقتتون بخیر.برای انتقال اموال غیرمنقول ومنقول مربوط به شرکت های خصوصی هم نیاز به پاسخ استعلام از اداره ثبت شرکت ها هست؟ممنونم
سلام
خیر
درود بر شما و عرض ادب و احترام، در ماده ۱۰۲ و ۱۰۳ قانون تجارت و ۱۴۳ قانون مالیات ، در مورد دارایی های مالی ( سهام و سهم الشرکه و…) ، همه جا صحبت از واژه انتقال شده است . از صلح و هبه و… صحبتی نیست . آیا اینگونه دارایی های مالی رو هم دارنده و مالک آن میتواند صلح ( یا صلح با شرط خیار فسخ و….) یا هبه ( هبه با حق رجوع و…) بنماید؟!! یا محدودیت قانونی و اجرایی وجود دارد ؟ می دانیم که از اقسام واگذاری ، انتقال قطعی ، صلح ، هبه و…. است .