کپی برابر با اصل

کپی برابر اصل یکی از خدماتی است که دفاتر اسناد رسمی به مراجعین ارائه می‌دهند. این خدمت به این معناست که سردفتر اسناد رسمی تایید می‌کند که تصویر یا رونوشت یک سند با اصل آن مطابقت دارد. این کار برای انواع مختلف اسناد و مدارک انجام می‌شود، اعم از اسناد رسمی که در همان دفترخانه تنظیم شده‌اند یا اسناد عادی که مراجعه کننده ارائه می‌کند. کپی برابر اصل دفترخانه دارای اعتبار قانونی است و در بسیاری از موارد به عنوان دلیل و سند در دادگاه‌ها قابل استناد است. برای دریافت کپی برابر اصل دفترخانه، باید اصل سند را به دفترخانه مربوطه ببرید و هزینه مقرر را پرداخت کنید. هزینه کپی برابر اصل دفترخانه بستگی به نوع سند و تعداد برگه‌های آن دارد. برای اطلاع از جزئیات بیشتر درباره کپی برابر اصل دفترخانه، در ادامه همراه ما باشید…

زمان تقریبی برای مطالعه: 4 دقیقه

244 دیدگاه
زن در حال مهر زدن اسناد رسمی

تعریف کپی برابر اصل

مطابق ماده 57 قانون آئين دادرسي مدني مقصود از گواهي برابر اصل، مطابقت آن با اصل سند است.

ماده 49 قانون ثبت يكي از وظايف سردفتران را دادن سواد مصدق مي‌داند.

معانی دیگر: رونوشت، سواد مصدق

مراجع صالح صدور گواهي برابر اصل

  • دفاتر دادگاه‌ها
  • ادارات ثبت اسناد و املاک
  • دفاتر اسناد رسمي سراسر کشور
  • بخشداري
  • ادارات دولتي
  • سفارتخانه‌هاي ايران در خارج از كشور
  • كنسولگري هاي ايران در خارج كشور
  • وکلای دادگستری
  • مترجمین رسمی

نکات قابل توجه

گواهي برابر اصل به منزله تاييد اصالت سند نيست و تاييد اصالت سند منوط به تاييد مرجع صادر كننده آن است که برای تایید اصالت اسناد صادره از دفاتر اسناد رسمی می‌توانید به این لینک مراجعه فرمایید.
کپی فقط با اصل برابر می‌شود به این معنی که مثلاً اگر شخصی درخواست برابر اصل شناسنامه بنماید، باید اصل شناسنامه را نیز همراه خود داشته باشد.

هزینه

تصدیق مطابقت فتوکپی (رونوشت) با اصل، بسته به نوع اسناد و مدارک متفاوت است. این هزینه فقط برای یک مهر کپی برابر اصل محاسبه می‌شود. اگر حتی در یک برگه دو مهر کپی برابر اصل درج شود(مثلاً: یکی برای شناسنامه و یکی برای کارت ملی)، هزینه نیز به‌طور مضاعف محاسبه خواهد شد.

  • کپی برابر اصل از اسناد دفترخانه (مثل بنچاق و…): 38,000 تومان
  • کپی برابر اصل از اسناد مالکیت (مثل سند تکبرگی): 21,500 تومان
  • کپی برابر اصل سایر مدارک (مثل شناسنامه و کارت ملی و…): 10,500 تومان

بخشنامه‌ مربوطه

کد ۸۷۷ مجموعه بخشنامه های ثبتی در خصوص برابر با اصل نمودن اوراق:

نظر به اینکه حسب گزارشات واصله مصدق نمودن رونوشت یا تصاویر اسناد موضوع ماده ۵۷ قانون آئین دادرسی مدنی باعث مراجعات عدیده اشخاص به دادگستریها و ایجاد ازدحام در این مراکز شده به نحوی که در بعضی از دادگستریهای مراکز استانها (واحد برابر با اصل) تشکیل گردیده، لذا به منظور اجرای سیاست قضازدائی و کاهش مراجعات به مراجع قضائی و همچنین رعایت حقوق شهروندی و تكرم ارباب رجوع، مستند به ماده (۵۷) قانون فوق الذکر و ماده (۶۴) آئین نامه قانون دفاتر اسناد رسمی اعلام می نماید: دفاتر اسناد رسمی نسبت به برابر با اصل نمودن اوراق و ضمائم ارائه شده از ناحیه متقاضیان وفق مقررات اقدام و از استنکاف از پذیرش امور مربوط به این قبیل مراجعین اکیدا خودداری نمایند. مقتضی است مراتب به کلیه واحدهای ثبتی و دفاتر اسناد رسمی حوزه تابعه ابلاغ گردد. بدیهی است مسئولیت نظارت بر حسن اجرای این بخشنامه به عهده مدیران کل ثبت استانها و دفتر بازرسی و پاسخگوئی به شکایات سازمان خواهد بود. احمد تویسرکانی معاون قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور شماره ۱۴۶۹۷۸ تاریخ 1388/08/02

آموزش نحوه پرداخت حق الثبت کپی برابراصل (ویژه همکاران)

ابتدا از قسمت منوی سیستم سامانه ثبت الکترونیک اسناد روی “امکانات” کلیک کنید.

سپس “سایر پرداخت های ثبتی” را کلیک کنید و روی گزینه “جدید” بزنید.

در پنجره بازشده “موضوع پرداخت” را از بین گزینه های “کپی برابر اصل اسناد مالکیت” و یا “کپی برابر اصل اسناد دفترخانه” و یا “کپی برابراصل سایر مدارک” و یا “بقایای ثبتی” انتخاب کنید و سپس “تعداد” را وارد کنید.

و پس از درج “توضیحات” روی دکمه “ثبت” بزنید.

و سپس گزینه “شروع عملیات پرداخت هزینه…” را کلیک کنید.

بلافاصله بعد از کلیک روی این دکمه کارت خود را روی دستگاه پوز متصل به سامانه ثبت آنی بکشید و رمز خود را وارد کنید.

در پایان “نتیجه تراکنش” برای شما نمایش داده خواهد شد.

برای مشاهده و جستجوی موارد پرداخت شده، می توانید روی دکمه “جستجو” کلیک کنید.

برای هر نوع برابر اصل( “کپی برابر اصل اسناد مالکیت” و یا “کپی برابر اصل اسناد دفترخانه” و یا “کپی برابراصل سایر مدارک”) مراحل بالا را تکرار کنید.

برای مشاهده آموزش‌های بیشتر در خصوص سامانه ثبت آنی، اینجا کلیک کنید.

خلاصه دیدگاه‌های کاربران:

(تولید شده توسط هوش مصنوعی)


در بخش دیدگاه‌ها، اغلب نظرات حول موضوعات مرتبط با “کپی برابر اصل” اسناد و مدارک متمرکز است. بسیاری از کاربران سوالاتی درباره امکان برابر اصل کردن مدارک خاص مانند شناسنامه، کارت ملی، مدارک تحصیلی و اسناد ملکی مطرح کرده‌اند. همچنین نگرانی‌هایی درباره سوءاستفاده احتمالی از مدارک برابر اصل و تفاوت‌های قانونی در موارد استفاده از این مدارک بیان شده است. برخی از کاربران نیز سوالاتی درباره هزینه‌های مرتبط با این خدمات و نحوه محاسبه آن دارند.
پاسخ‌های ارائه‌شده توسط سردبیر به طور کلی تأکید می‌کنند که کپی فقط در حضور اصل مدرک قابل برابر اصل است و دفاتر اسناد رسمی نمی‌توانند بدون رؤیت اصل، این کار را انجام دهند. همچنین مواردی درباره قوانین مرتبط، شرایط خاص کاربران، و نیاز به مشاوره حقوقی برای پرونده‌های پیچیده ارائه شده است.
این بخش علاوه بر پاسخ به سوالات، به شفاف‌سازی رویه‌ها و ارائه توصیه‌های کاربردی کمک می‌کند.
اگر شما هم دیدگاه، نظر یا سوالی دارید، می‌توانید در بخش دیدگاه‌ها از اینجا سوال خود را مطرح کنید.

↴ دیدگاه و نظرتان را درباره این مطلب بنویسید

سوالات شما توسط مدیر سایت یا سایر کاربران پاسخ داده خواهد شد.

بیشتر بدانید:
برای دوستانتان بفرستید:
مطالب مرتبط
پیشنهاد ویژه

244 دیدگاه. Leave new

  • مسعود طاهری یزدی
    یکشنبه | 2025/06/01 | 23:19

    با عرض سلام
    برای انجام کار سند ملک قولنامه ای که دارم سازمان ثبت و اسناد از من درخواست کپی برابر اصل شده قولنامه را خواسته.
    ولی متاسفانه هیچ دفترخانه ای حاضر به انجام این کار نیست و می گویند چون نمی توانیم قولنامه را تاییدیه بگیریم کپی آن را مهر نمی کنیم.
    در صورتی که تصدیق کپی مدرک تایید مدرک نیست .
    این کار تضییع حقوق مراجعه کننده می باشد و همچنین اطلاف وقت.

    پاسخ
    • جناب آقای مسعود طاهری یزدی،

      با سلام. نکته بسیار مهمی را مطرح فرمودید. همانطور که شما به درستی اشاره کردید، «گواهی برابر با اصل» یک سند، به معنای تأیید صحت و اصالت محتوا و امضاهای آن سند نیست، بلکه صرفاً گواهی می‌کند که رونوشت تهیه‌شده، مطابق با اصل سندی است که در آن لحظه به سردفتر ارائه گردیده است.

      امتناع برخی دفاتر از تصدیق کپی اسناد عادی مانند قولنامه، یک رویه مبتنی بر احتیاط بیش از حد است، نه منع قانونی. دفاتر اسناد رسمی می‌توانند و باید کپی اسناد عادی را در صورت ارائه اصل آن، تصدیق نمایند. برای رفع هرگونه ابهام، دفترخانه می‌تواند این عبارت را بر روی کپی تصدیق شده درج نماید: «این رونوشت صرفاً با اصل سند عادی ارائه شده مطابقت داده شد و دفترخانه از صحت مندرجات و اصالت امضاهای سند عادی اطلاعی ندارد.»

      پیشنهاد ما این است که به دفاتر دیگری مراجعه فرمایید، زیرا این رویه فراگیر نیست. «محضرچی» نیز این خدمت را مطابق با ضوابط قانونی برای مراجعین محترم انجام می‌دهد. حق شما برای دریافت این خدمت قانونی، نباید تضییع گردد.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

گواهی امضا + هزینه امسال + مراحل + مدارک + نمونه گواهی امضا + عکس
انتقال فیش حج در دفاتر اسناد رسمی
keyboard_arrow_up