اگر شخصی به دیگری وکالت در امری دهد و آن وکیل به شخص ثالثی وکالت را تفویض کند و سپس شخص ثالث از مقام وکالت استعفا دهد، با استعفای وکیل دوم، انجام وکالت توسط وکیل اول مغایرتی با مقررات ندارد.
رای وحدت رویه در خصوص تاثیر استعفا وکیل آخر در وکالت قبل از او
عدم تاثیر استعفای وکیل توکیلی دوم بر اعتبار وکیل اول
وکالتنامهای با حق توكيل غير تنظیم و وکیل با عنایت به تصریح حق توکیل، وکالت را به دیگری تفویض نموده است، اگر وکیل آخری از وکالت استعفا دهد، آیا وکیل قبلی حق انجام موضوع وکالت را دارد؟
نظر به اینکه وکیل با استفاده از حق توكيل غير عموماً نسبت به انتخاب وکیل برای موکل اقدام مینماید و تا احراز دلیلی مبنی بر منع مداخله وکیل اول در مورد وکالت و همچنين امين تلقی شدن وکیل و نهایتاً تصریح موارد انقضاء وکالت در قانون مدنی، نمیتوان اقدام وکیل را موثر ندانست و بنابراین، با استعفای وکیل دوم، انجام مورد وکالت، توسط وکیل اول، مغایرتی با مقررات ندارد.
محمدرضا دشتی اردکانی، رئیس کانون سردفتران و دفتریاران | تاریخ: 1398/1/24 | شمار: 982001/202 | ردیف 254 مجموعه بخشنامه های ثبتی
4 دیدگاه. Leave new
سلام
درصورتیکه وکیل دوم با اقرارنامه به نفع موکل اول (مقرله) از مقام وکالت مستعفی شود و وکالت را کلا باطل نماید، آیا وکیل اول حق و ادعایی میتواند داشته باشد؟
بله، وکیل دوم فقط نسبت به خودش میتواند استعفا دهد
باسلام اگر این موضوع کاملابرعکس باشه چی؟یعنی وکیل اول استعفا بده ایا وکالت دوم همچنان اعتبار داره ووکیل دوم میتونه اختیاراتش رو داشته باشه؟ طبق نطریه مشورتی که وجود داره فوت وکیل اول تاثیری در وکالت سایر وکلای تفویضی نمیزاره این موضوع فوت رو میشه به استعفا هم سرایت داد؟
در این خصوص این رای مطالعه شود
ضمن اینکه به نظر ما تفاوتی بین فوت یا استعفا نیست در این مورد.