قانون مجازات اشخاصی که مال غیر را به عوض مال خود معرفی می‌نمایند

این قانون به مجازات افرادی می‌پردازد که مال غیر را به‌عنوان مال خود معرفی می‌کنند. مطابق این قانون، خسارات واردشده بر صاحب مال بر عهده فرد خاطی بوده و مشمول مجازات است.

به‌روزرسانی: ساعاتی پیش
کتاب قوانین ثبتی با طراحی جلد خاکستری و طلایی پس زمینه صورتی

متن کامل قانون مجازات اشخاصی که مال غیر را به عوض مال خود معرفی می‌نمایند

مصوب ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۰۸


ماده اول: هرگاه محکوم‌علیه یا مدیون یا کفیلی مال غیر را، مال خود معرفی نماید و همچنین اگر مدعی‌علیه برای تأمین مدعی‌به، مال متعلق به غیر را، مال خود معرفی کند و برای وصول حق محکوم‌له یا دائن و یا تأمین مدعی‌به عملیاتی نسبت به آن مال بشود، محکوم‌له یا دائن و یا طرفی که مدعی به او تأمین شده، مسئول خسارات وارده بر صاحب مال نخواهد بود و صاحب مال می‌تواند برای جبران خسارات خود به کسی که مال او را مال خود معرفی کرده است مراجعه کند.

  • تبصره: اشخاصی که از ابتدای ۱۳۰۳ تا تاریخ اجرای این قانون در موارد مذکور در ماده فوق، مال غیر را، مال خود معرفی کرده‌اند نیز مشمول ماده فوق خواهند بود.

ماده دوم: محکوم‌علیه یا مدیون یا ضامن یا کفیلی که بدون مجوز قانونی و با علم به اینکه مال متعلق به او نیست، مال غیر را، مال خود معرفی کرده و عملیاتی نسبت به آن مال شده باشد، مطابق قسمت اخیر ماده ۲۳۸ قانون مجازات عمومی، مجازات خواهد شد.


ماده سوم: این قانون از پانزدهم خرداد ۱۳۰۸ به موقع اجرا گذاشته می‌شود. چون به موجب قانون ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۳۰۸ وزیر عدلیه مجاز است کلیه لوایح قانونی را که به مجلس شورای ملی پیشنهاد می‌نماید، پس از ‌تصویب کمیسیون فعلی قوانین عدلیه به موقع اجرا گذارده و پس از آزمایش آنها در عمل، نواقصی را که در ضمن جریان ممکن است معلوم شود رفع و ‌قوانین مزبور را تکمیل نموده و ثانیاً برای تصویب به مجلس شورای ملی پیشنهاد نماید، علیهذا (‌قانون مجازات اشخاصی که مال غیر را به عوض مال‌ خود معرفی می‌نمایند) مشتمل بر سه ماده که در تاریخ سی و یکم اردیبهشت ماه یک هزار و سیصد و هشت شمسی به تصویب کمیسیون قوانین عدلیه ‌مجلس شورای ملی رسیده، قابل اجرا است.

رییس مجلس شورای ملی، دادگر

↴ دیدگاه و نظرتان را درباره این مطلب بنویسید

سوالات شما توسط مدیر سایت یا سایر کاربران پاسخ داده خواهد شد.

بیشتر بدانید:
مستحق‌للغیر
برای دوستانتان بفرستید:
مطالب مرتبط
پیشنهاد ویژه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

محاسبه حق‌الثبت و حق‌التحریر سند تعهد و تضمین سردفتری و دفتریاری: راهنمای کامل
قانون تسهیل تنظیم اسناد در دفاتر اسناد رسمی
keyboard_arrow_up