شرایط و قوانین واگذاری امتیاز سردفتری: بازنشستگی، فوت و معرفی جانشین (ماده 69)

سردفتر این امکان را دارد که در شرایط خاص، فردی واجد شرایط را به‌عنوان جانشین معرفی کند. این شرایط شامل بازنشستگی با حداقل ۲۵ سال خدمت، بازنشستگی الزامی در سن ۶۵ سالگی، یا فوت سردفتر می‌باشد. در مواردی مانند ازکارافتادگی یا استعفا، این امتیاز قابل واگذاری نیست.

562 دیدگاه
خرید فروش واگذاری امتیاز سردفتری اسناد رسمی و پر کردن فرم امتیاز سردفتری برای پذیرش در حرفه سردفتری

امتیاز سردفتری

سردفترِ شاغل که بازنشسته می‌شود می‌تواند شخص واجد صلاحیت طبق مقررات قانون دفاتر اسناد رسمی را برای تصدی دفترخانه خود به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور معرفی کند.

امتیاز سردفتری در حالت‌های زیر قابل واگذاری است:

  1. سردفتری که حداقل 25 سال خدمت کرده
  2. سردفتری که به سن 65 سال رسیده
  3. سردفتری که فوت شده

در غیر از این موارد امتیاز سردفتری قابل واگذاری نیست. برای مثال در مورد از کارافتادگیِ سردفتران به موجب کد 1029 مجموعه بخشنامه‌های ثبتی، شخصِ از کار افتاده، بازنشسته تلقی نمی‌شود، بنابراین حکم مقرر در ماده 69 قانون دفاتر اسناد رسمی به سردفترانی که از کار افتاده شناخته می‌شوند، تسری ندارد. همچنین است درمورد استعفا، یا سردفتری که شرایط بازنشستگی را ندارد.

[برای مشاهده شرایط فرد معرفی‌شده به‌عنوان جانشین سردفتر بر اساس ماده ۶۹ قانون دفاتر اسناد رسمی، اینجا کلیک کنید.]

1 – بازنشستگی با 25 سال خدمت

به موجب ماده 10 قانون دفاتر اسناد رسمی مصوب سال 1354، سردفتران که دارای 30 سال سابقه خدمت هستند می‌توانند تقاضای بازنشستگی کنند. که این سابقه خدمت می‌تواند متوالی یا متناوب باشد. و همچنین سوابق سردفتری و دفتریاری باهم قابل جمع هستند.

اما آیین نامه جدیدی درسال 1400 تصویب شد که در آن به سردفترانی که 25 سال سابقه خدمت دارند امکان درخواست بازنشستگی داد.

به موجب ماده 85 آیین نامه قانون دفاتر اسناد رسمی مصوب سال 1400، سردفترانی که حداقل 25 سال سابقه­ اشتغال در مشاغل سردفتری یا دفتریاری را دارند به شرطی که 5 سال هم سابقه­ پرداخت حق بیمه و بازنشستگی به سایر صندوق‌های بازنشستگی را نیز داشته باشند می‌توانند تقاضای بازنشستگی کنند. که رعایت حداقل 25 سال در این مورد ضروری است و با احتساب سابقه­ پرداخت حق بیمه و بازنشستگی به سایر صندوق‌های بازنشستگی مدت اشتغال سردفتران باید به 30 سال تمام برسد.

مثال 1: سردفتری 27 سال سابقه سردفتری دارد و 3 سال هم در گذشته کارمند بوده که این 3 سال با 27 سال جمع می‌شود و سردفتر می‌تواند تقاضای بازنشستگی کند.

مثال 2: سردفتری 25 سال سابقه سردفتری دارد و 10 سال سابقه­ پرداخت حق بیمه و بازنشستگی به سایر صندوق‌های بازنشستگی را دارد که 5 سال از آن با 25 سال سابقه سردفتری قابل جمع است و سردفتر میتواند تقاضای بازنشستگی کند.

مثال 3: سردفتری 24 سال سابقه سردفتری دارد و 6 سال هم در گذشته کارمند بوده که در این مورد سردفتر باید یک سال منتظر بماند تا به حداقل 25 سال سابقه برسد که بتواند تقاضای بازنشستگی کند.

برای آقایان سردفتر ایام سربازی جزو سنوات خدمتشان جهت بازنشستگی حساب خواهد شد: حسن بابایی، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با احتساب ایام سربازی جزو سنوات خدمت سردفتران جهت بازنشستگی موافقت کرد.

متن اطلاعیه روابط عمومی کانون سردفتران و دفتریاران: با توجه به اینکه بسیاری از سردفتران و دفتریاران تقاضای احتساب ایام خدمت ضرورت سربازی در سنوات اشتغال سردفتری و دفتریاری جهت بهره مندی از مزایای مقرر در ماده ۱۰ قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران مصوب ۱۳۵۴ برای بازنشستگی را داشته اند و در ماده ۸۵ آیین نامه قانون دفاتر اسناد رسمی صرفاً به سابقه پرداخت حق بیمه و بازنشستگی در سایر صندوق‌های بازنشستگی تصریح شده است و همچنین باتوجه به ماده ۱۰۵ قانون مدیریت خدمات کشوری که احتساب ایام خدمت سربازی را درخصوص کارکنان دولت با شرایط خاص تجویز نموده است، به اطلاع می رساند: احتساب ایام خدمت سربازی به مدت سنوات حق بیمه پرداختی به صندوق کانون سردفتران و دفتریاران برای سردفتران و دفتریاران صرفاً به منظور اعمال ماده ۱۰ قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران بدون محاسبه و بهره مندی از مزایای حقوق بازنشستگی کانون جهت دوران سربازی منعی ندارد.

مثال 4: سردفتری 28 سال سابقه سردفتری دارد و 2 سال هم سابقه خدمت سربازی، که این 2 سال با 28 سال قابل جمع است و سردفتر می‌تواند تقاضای بازنشستگی دهد.

با توجه به توضیحات فوق و به موجب ماده 69 قانون دفاتر اسناد رسمی، سردفتر می‌تواند یک نفر را به عنوان جانشین خود معرفی کند، که معرفی مزبور ضمن تقاضانامه بازنشستگی به عمل می‌آید.

2 – بازنشستگی الزامی

به موجب ماده 11 قانون دفاتر اسناد رسمی، سردفتران پس از رسیدن به سن 65 سال تمام و بدون توجه به مدت زمان سابقه خدمت، بازنشسته خواهند شد.

سردفتر که به سن قانونی بازنشستگی می­‌رسد الزاماً بازنشسته می‌شود و تحت تعقیب کیفری، انتظامی و یا تحمل مجازات یا در حال تعلیق و یا انفصال موقت بودن سردفتر مانع صدور حکم بازنشستگی نیست.

مثال: سردفتری از سن 50 سالگی شروع به خدمت کرده و 15 سال سابقه سردفتری دارد و حال به سن 65 سالگی رسیده که در این حالت الزاماً بازنشسته خواهد شد.

در بازنشستگی الزامی، سردفتر چه زمانی باید درخواست بازنشستگی را به سازمان اعلام کند؟

به موجب ماده 80 آیین نامه: سردفتر مکلف است حداقل شش­ ماه قبل از فرارسیدن موعد بازنشستگی الزامی، مراتب را کتباً جهت انجام مقدمات لازم به سازمان و کانون مرکز اعلام نماید. سازمان جهت اعلام بدهی‌های مسلم ناشی از شغل سردفتران، مراتب را به سازمان امور مالیاتی کشور و اداره کل ثبت محل ابلاغ می‌نماید.

از آنجا که انتصاب شخص معرفی شده به عنوان جانشین، موکول است به صدور حکم بازنشستگیِ سردفترِ شاغل و این امر قبل از ارائه مفاصاها میسور نمی‌باشد، بنابراین به محض ارائه درخواست بدواً به دوران تصدی از لحاظ حق الثبت و درصدهای مکسوره از حق التحریر و مالیات تکلیفی تا آخرین سند تنظیمی رسیدگی می‌شود. (کد 802 مجموعه بخشنامه‌های ثبتی)

در بازنشستگی الزامی، چه زمانی سردفتر باید جانشین خود را معرفی کند؟

به موجب ماده 69 قانون: مدت لازم برای معرفی جانشین در مورد بازنشستگی الزامی دو ماه قبل از تاریخ بازنشستگی است. یعنی 2 ماه قبل از تاریخ تولد 65 سالگی.

اگر درخواست معرفی جانشین 3 ماه قبل از تاریخ تولد 65 سالگی باشد به این درخواست ترتیب اثر داده نخواهد شد.

برای اینکه بتوانید زمان دقیق معرفی جانشین را تخمین بزنید اینجا کلیک کنید. اگر سن شما مطابق تقویم شمسی 64 سال و 10 ماه و 1 روز باشد، امکان معرفی جانشین برای شما وجود دارد.

‌در صورتی که سردفتر در مهلت مذکور شخص واجد صلاحیت را معرفی نکند، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور می‌تواند تصدی دفترخانه به شخص واجد شرایط دیگری واگذار نماید.

ادامه فعالیت سردفتر پس از درخواست بازنشستگی

در هر دو مورد بازنشستگیِ الزامی یا اختیارای: به موجب بند 21 مجموعه بخشنامه‌های ثبتی، مادام که حکم بازنشستگی صادر و به سردفتر ابلاغ نشده است، باید به کار خود ادامه دهد.

3 – فوت سردفتر

درصورتی که سردفتر فوت کند، ورثه سردفتر تا 6 ماه بعد از تاریخ فوت، می‌توانند یک نفر که واجد صلاحیت است را به عنوان جانشین سردفتر معرفی کنند.

به شرطی که:

  1. سردفتر در زمان فوت شاغل بوده باشد
  2. همه وراث طبق گواهی حصر وراثت درباره معرفی یک نفر به توافق برسند
  3. حداکثر تا 6 ماه بعد از تاریخ فوت یک نفر معرفی شود
  4. آن یک نفر می‌تواند از بین ورثه انتخاب شود به شرطی که واجد صلاحیت باشد

‌در صورتی که وراث سردفتر در مهلت مذکور شخص واجد صلاحیت را معرفی نکنند، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور می‌تواند تصدی دفترخانه را به شخص واجد شرایط دیگری واگذار نماید.

در صورت فوت سردفتر، وراث او مکلفند که به هیچ وجه مداخله و تصرفی در دفاتر و اوراق مربوطه به آن ننمایند و کلیه سوابق را طبق صورت مجلس به کفیل یا کسی که از طرف ثبت متبوعه تعیین می‌شود تحویل نمایند. (بند 177 بخشنامه‌های ثبتی)

خلاصه دیدگاه‌های کاربران:

(تولید شده توسط هوش مصنوعی)


بیشتر کاربران به مسائل مربوط به سردفتری، شرایط بازنشستگی، واگذاری امتیاز دفترخانه‌ها و آزمون‌های سردفتری توجه دارند. موضوعات مورد بحث شامل اصلاح قانون تسهیل، امکان انتقال دفترخانه به شهرهای دیگر، افزایش تعرفه‌های حق‌التحریر، و چالش‌های مرتبط با درآمد سردفتران و توزیع عادلانه اسناد است. برخی کاربران سوالاتی درباره بازیابی رمز ورود به سامانه‌های مرتبط مانند کاتب و نحوه ثبت‌نام و شرایط شرکت در آزمون سردفتری یا واگذاری امتیاز مطرح کرده‌اند. از طرف دیگر، گروهی به دنبال راهنمایی درباره انتقال و خرید امتیاز در مناطق مختلف هستند و نگرانی‌هایی درباره آینده شغل سردفتری و قوانین جدید ابراز کرده‌اند.
دیدگاه‌های دیگر به شرایط خاص افراد مانند بازنشستگان، دارندگان کارت پایان خدمت، یا کسانی که شرایط سنی خاصی دارند پرداخته‌اند. همچنین، مسائلی مانند محدودیت‌های قانونی، مراحل اختبار، و نحوه انتخاب دفتریار برای دفترخانه نیز مورد توجه بوده است. این نظرات نشان‌دهنده دغدغه‌های گسترده و متنوع کاربران در خصوص قوانین و شرایط شغلی سردفتری و امور مرتبط است.
اگر شما هم دیدگاه، نظر یا سوالی دارید، می‌توانید در بخش دیدگاه‌ها از اینجا سوال خود را مطرح کنید.

↴ دیدگاه و نظرتان را درباره این مطلب بنویسید

سوالات شما توسط مدیر سایت یا سایر کاربران پاسخ داده خواهد شد.

بیشتر بدانید:
امتیاز سردفتری
برای دوستانتان بفرستید:
مطالب مرتبط
پیشنهاد ویژه

562 دیدگاه. Leave new

  • با سلام قانون تسهیل امکان داره تا 1404 اصلاح بشه و امتحان با قانون اصلاح شده گرفته بشه؟

    پاسخ
    • سلام میلاد عزیز، بله، امکان اصلاح قانون تسهیل تا سال 1404 وجود دارد و ممکن است تغییراتی در آن ایجاد شود. در صورتی که اصلاحات جدیدی در قانون انجام شود، احتمالاً آزمون سردفتری بر اساس قوانین و مقررات اصلاح‌شده برگزار خواهد شد. برای اطمینان بیشتر، پیشنهاد می‌کنم از طریق منابع رسمی و سایت‌های مربوطه پیگیری کنید تا از آخرین تغییرات مطلع شوید.

      پاسخ
  • سلام در مورد قانون تسهیل که گفته میشد سازمان ثبت و کانون گروهی میفرستند در مورد اصلاح فرستادند و در سال ۱۴۰۴به نظرت آزمون سر دفتری میشه؟

    پاسخ
    • سلام، در حال حاضر اطلاعات رسمی در مورد لغو آزمون سردفتری در سال ۱۴۰۴ منتشر نشده است. اصلاحات احتمالی در قانون تسهیل و تأثیر آن بر آزمون سردفتری بستگی به تصمیمات نهایی سازمان ثبت اسناد و کانون سردفتران دارد. پیشنهاد می‌کنیم اخبار و اطلاعیه‌های رسمی را از طریق منابع معتبر دنبال کنید.

      پاسخ
  • آیا سردفتران ایثارگر محدودیت سنی برای بازنشستگی دارند

    پاسخ
    • سلام و وقت بخیر، با استناد به مواد آیین‌نامه قانون دفاتر اسناد رسمی مربوط به بازنشستگی سردفتران و دفتریاران، سردفتران و دفتریاران ایثارگر مشمول مزایای قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران هستند.
      محدودیت سنی برای بازنشستگی سردفتران ایثارگر:
      طبق ماده ۸۲:
      بازنشستگی الزامی با رسیدن به سن قانونی اعمال می‌شود و استثنایی در این ماده برای ایثارگران ذکر نشده است.
      اما قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران می‌تواند مزایای خاصی مانند احتساب سوابق خدمت سربازی و برخی تخفیف‌ها در شرایط بازنشستگی را برای این گروه فراهم کند.
      مزایای ایثارگران:
      طبق تبصره ۲ ماده ۸۵، سردفتران و دفتریاران ایثارگر می‌توانند از مزایای خاصی مانند:
      افزایش سنوات بازنشستگی با احتساب مدت خدمت در دوران نظام وظیفه یا سایر صندوق‌ها (مشروط به پرداخت مابه‌التفاوت حق بیمه).
      برقراری حقوق بازنشستگی با شرایط بهتر در مقایسه با سایر سردفتران یا دفتریاران.
      کاهش محدودیت‌ها:
      در برخی موارد، ایثارگران ممکن است مشمول مقررات خاصی شوند که محدودیت سنی بازنشستگی را کاهش دهد یا تنظیم کند.
      پیشنهاد:
      برای اطمینان از شرایط خاص بازنشستگی ایثارگران:
      با کانون سردفتران و دفتریاران یا سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تماس بگیرید و موضوع را به طور دقیق استعلام کنید.
      همچنین، متن قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران را بررسی کنید تا از تمام مزایای مرتبط آگاه شوید.

      پاسخ
    • ببخشید امکان شراکت در امتیاز محضر هم وجود داره؟!

      پاسخ
      • در پاسخ به سوال شما در مورد شراکت در امتیاز محضر، لازم است به اطلاع برسانیم که مطابق با قوانین و مقررات مربوطه، امکان شراکت در امتیاز سردفتری وجود ندارد. امتیاز سردفتری، امتیازی شخصی است که به فرد واجد شرایط تعلق می‌گیرد و قابل واگذاری به غیر نیست.

  • سلام وقت بخیر
    امتیاز سردفتری برای فروش دارید

    پاسخ
  • باسلام ببخشید امکان اصلاح قانون تسهیل هست؟
    و تو کاتب تقسیم اسناد میشود یا خیر یعنی همه مشاور املاکی ها باید تقسیم اسناد کنند به دفاتر؟

    پاسخ
    • سلام،
      امکان اصلاح قانون تسهیل:
      بله، امکان اصلاح قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار وجود دارد. در حال حاضر، زمزمه‌هایی مبنی بر اصلاح بخش‌هایی از این قانون، به‌ویژه در حوزه وکالت و سردفتری، به گوش می‌رسد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حال بررسی مقدمات کار برای انجام این اصلاحات هستند.
      تقسیم اسناد در سامانه کاتب:
      سامانه کاتب به‌عنوان پلتفرم دیجیتال برای ثبت و مدیریت قراردادهای املاک طراحی شده است. در این سامانه، مشاوران املاک می‌توانند قراردادهای خود را ثبت و به دفاتر اسناد رسمی ارسال کنند. با این حال، فعلا تقسیم اسناد بین دفاتر اسناد رسمی به‌صورت خودکار توسط سامانه انجام نمی‌شود. بنابراین، مشاوران املاک باید خودشان دفاتر اسناد رسمی را برای ارسال قراردادها انتخاب کنند.
      ضمناً در سامانه کاتب، اگر سقف درآمد سالیانه یک دفترخانه تکمیل شده باشد، امکان انتخاب آن دفترخانه برای ثبت قراردادهای جدید توسط مشاوران املاک وجود ندارد. این محدودیت به‌طور مؤثر منجر به توزیع اسناد بین دفاتر اسناد رسمی مختلف می‌شود. بنابراین، مشاوران املاک باید دفاتر دیگری را برای ثبت قراردادها انتخاب کنند.
      امیدوارم این اطلاعات برای شما مفید بوده باشد.

      پاسخ
  • با عرض سلام
    بنده رمز ورود به کاتب را گم کردم چقدر هم فراموشی رمز میزنم کدملی رو میزنم میگه که چنین کاربری وجود ندارد الان چطور میتونم وارد کاتب بشوم.

    پاسخ
    • سلام
      لطفا سوال خود را در پست مرتبط بپرسید.
      اما، برای رفع مشکل ورود به سامانه “کاتب” و بازیابی رمز عبور، می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:
      1. اطمینان از اطلاعات ورودی: ابتدا بررسی کنید که کد ملی وارد شده به درستی و بدون اشتباه تایپی وارد شده باشد. همچنین از صفحه کلید انگلیسی (برای ورود اعداد) استفاده کنید.
      2. ارتباط با پشتیبانی سامانه: سامانه کاتب معمولاً دارای بخش پشتیبانی یا اطلاعات تماس است. با مراجعه به سایت یا برنامه مربوطه، شماره تماس را بیابید و مشکل خود را مطرح کنید.
      3. ثبت‌نام مجدد یا بررسی ثبت‌نام اولیه: اگر پیامی مبنی بر “چنین کاربری وجود ندارد” دریافت می‌کنید، ممکن است قبلاً در سامانه ثبت‌نام نکرده باشید یا اطلاعات ثبت‌نامی شما ناقص یا نادرست باشد. در این صورت، دوباره فرایند ثبت‌نام را انجام دهید.

      پاسخ
  • عرض سلام و خسته نباشید
    حق التحریرا کی افزایش میابد تو اوایل میگفتید امروز و فردا بعدا هم گفتید بعد دو ماه الان دو ماه هم رد شد اگر افزایش پیدا نمیکند بگید این صنف بدبخت سر دفتر هم قبول کنن

    پاسخ
  • با سلام و عرض ادب
    بنده دفتریار با 13 سال تمام و 2 سال خدمت سربازی و 6 سال سابقه کارمندی در دفترخانه با پرداخت بیمه تامین اجتماعی را دارم چظور میتونم تقاضای بازنشستگی بکنم که بعد عا حقوق دریافت کنم

    پاسخ
  • با سلام مگه قرار نبود سالانه حق التحریر رو افزایش بدن پس چرا افزایش نیافته هنوز و در کدوم مراحله هست و انشاللله قرار کی اعمال یابد

    پاسخ
  • با سلام
    بنظرتون آینده ی سردفتری وجود داره یا نه ؟
    با قانون تسهیل کار و غیره میخام نظرتون بدونم خواهشمند میشم جواب بدید

    پاسخ
    • دوست عزیز جواب این سوال ممکنه برای هرکس متفاوت باشه.
      اما نکته‌ای که باید بدونید این هست که همه شغل‌ها به نوعی شبیه به سردفتری شدند، مثل داروخانه، وکالت، مشاوره…
      هدف شما از سردفتری چیه؟ فقط جنبه مالی؟

      پاسخ
      • اره سوال از نظر جنبه مالی هست
        اصلا هم بقیه شغلا ها با سردفتری قابل مقایسه نیست چون که ما تو این وضعیت بیکاریم ولی یه داروساز هر همیشه درامدش خوبه یا وکیل یدونه پرونده اش کمش30میلیونه

  • تعرفه ها کی افزایش میابد ؟

    پاسخ
  • با سلام
    بنظرتون آینده ی سردفتری وجود داره یا نه؟
    با این وضع که میره همه جا دفترخانه میشه چطور درامد خواهند داشت ما که تو یه شهرستان دفتر داریم هنوز دفاتر کی سال ۱۴۰۰قبول شده اند را نداده اند ولی هنوز ما نمیتونیم یه چیزی برداریم نقشه ی کانون برای آینده این شغل چی هست وهر سال ۶۰۰۰دفتر بدن چی خواهد شد

    پاسخ
  • امسال هم 6 هزار دفاتر میدن؟
    اگر بدن با این درامد چطور میشه؟
    هنوز دفاتر تازه را نداده اند این وضعیت دفاتر هست و لطفا دفاتر رو با دفاتر تهران مقایسه نکنید الان تو شهرستان دفاتر است ماهی ۲۰میلیون کار نمیکنه لطفا جایگاه این شغل رو حفظ بکنید

    پاسخ
    • با سلام در مورد قانون تسهیل سازمان ثبت اسناد و کانون سردفتران نظری دادند و امکان دارد که قانون تسهیل اصلاح کنند وسال1404آزمون نباشه؟

      پاسخ
      • با سلام، درباره اصلاح احتمالی قانون تسهیل و برگزاری آزمون در سال ۱۴۰۴، هنوز هیچ اعلام رسمی صورت نگرفته است. پیشنهاد می‌کنیم اخبار رسمی از سازمان ثبت اسناد و کانون سردفتران را دنبال کنید تا از تغییرات احتمالی مطلع شوید.

  • امسال هم ۶۰۰۰هزار دفاتر میدن؟
    اگر که بدن با این درامد چطور میشه؟

    پاسخ
  • سلام با عرض خسته نباشید امسال حق التحریر کی افزایش میدن؟

    پاسخ
  • باید ۶۵سال رسیدی بازنشست بشی؟

    پاسخ
  • سلام سردفترانی که به سن ۶۵ سال رسیدند با سابقه ۳۰سال بازنشست میشن؟

    پاسخ
  • با سلام فروش امتیاز سردفتری و اجاره محل در تهران به لحاظ بازنشستگی

    پاسخ
  • با عرض سلام و درود
    خدمت سردبیر محترم
    بنده خریدار امتیاز دفتر اسناد رسمی هستم .
    لطفاً اگر موردی هست به بنده اعلام بفرمایید.
    با سپاس فراوان
    ارادتمند

    پاسخ
  • سلاام ببخشید امکان بازگشت سند خودرو به دفاتر هست؟

    پاسخ
  • رای دیوان عدالت اداری برای رفع تکلیف سازمان و ثبت واسناد درباره ی اتصال به درگاه های صدور مجوز های کسب کار را یعنی چی یعنیی دیگه دفتر خانه نمیدن یا چطور در باره ی قانون تسیل کار هست؟؟

    پاسخ
  • سلام. لطفا راهنماییم کنید.

    من ۲۸ سالمه و لیسانس حقوق دارم ولی چون فقیرم برای شاغل شدن در هر آزمونی شرکت کردم. در وکالت قبول نشدم ولی در شرکت تولید و بهره‌برداری از سد و نیروگاه کرخه که آزمون دادم به احتمال خیلی زیاد برای شغل حراست قبول میشم.
    من الان چون نیاز مالی دارم ناچارم به این شغل برم ولی حیفم میاد که تحصیلات و علاقه‌م و شانسی که برای قبول شدن در قضاوت، وکالت یا سردفتری داشتم به هدر بره.

    سؤالم اینه آیا میتونم همزمان با شاغل بودن در این شغل در آزمون سردفتری شرکت کنم و وقتی که قبول شدم از شغلم انصراف بدم و برم سردفتری؟ یا اینکه باید اول انصراف داده باشم تا بتونم در آزمون سردفتری شرکت کنم؟
    متشکرم

    پاسخ
  • عرض سلام وخلاقیت دارم، می بخشید اگر خانمی که سردفتری اسناد رسمی را در مرحله مصاحبه هم قبول و در نهایت سردفتر شود اگر تنها خودش مستمری بگیر حقوق بازنشستگی پدرش باشد و پدر و مادرش فوت کرده باشند با سردفتر شدن مستمری وی قطع می شود؟

    پاسخ
  • سلام ، سردفتر اسناد رسمی تهران هستم قصد جابه‌جایی با دفتر کرج را دارم ، باشرایط توافقی.

    پاسخ
  • سلام می بخشید امکان اجاره دادن امتیاز سردفتری وجود دارد؟

    پاسخ
  • سلام حق التحریر دفاتر کی افزایش میابد؟

    پاسخ
    • اوایل امسال افزایش داشتیم
      و انشالله منبعد هرساله با توجه به تورم افزایش خواهیم داشت (قبلا هر 4 سال یکبار بود که مطابق این قانون تغییر کرد)

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

کلاس رفع اشکال سامانه ثبت آنی
حق توکیل به غیر چیست و نحوه تفویض و توکیل وکالت (هزینه + مراحل + مدارک + نمونه سند + قوانین)
keyboard_arrow_up