شیوه‌نامه خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی

پلتفرم کاتب، با استفاده از فناوری دیجیتال، خدمات ثبتی را به صورت آنلاین ارائه می‌دهد، که منجر به افزایش کارایی، کاهش هزینه‌ها و صرفه‌جویی در زمان می‌شود. این سیستم شامل دریافت درخواست‌های آنلاین، تأیید اسناد با امضای دیجیتال، پرداخت الکترونیکی، و نظارت مستمر است. در ادامه شیوه‌نامه خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی در این خصوص را مطالعه بفرمایید

زمان تقریبی برای مطالعه: 4 دقیقه

به‌روزرسانی: ساعاتی پیش
مجموعه بخشنامه های ثبتی دفترخانه اسناد رسمی

در اجرای راهکارهای (۹) و (۱۰) از مأموریت 7 (مربوط به حمایت از حقوق مالکیت اشخاص) سند تحول و تعالی قوه قضائیه مصوب ۱۴۰۳/۱/۷ ریاست محترم و عالی قوه‌قضائیه و توجه به ظرفیت مقرر در فراز ج ماده ۶۷ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه کشور و فراز الف از ماده ۶۸ همان قانون و ماده ۶۵۵ قانون آیین‌نامه دادرسی کیفری و نیز بند ج از ماده ۴ آئین‌نامه توسعه خدمات الکترونیک دستگاه‌های اجرائی به شماره ۲۰۶/۹۳/۷۷۴۰ مورخ ۹۳/۶/۱۰ مصوب ۱۳۹۳ شورای عالی اداری و توجهاً به عمومات قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲ به منظور سهولت و دسترسی سریع عموم مردم به خدمات غیر حضوری قابل ارائه در دفاتر اسناد رسمی، شیوه‌نامه خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی به شرح زیر ابلاغ می‌شود:

بخش اول: درخواست غیر حضوری تنظیم اسناد رسمی و سایر خدمات ثبتی

ماده 1: با راه اندازی سامانه خدمات غیر حضوری دفاتر اسناد رسمی در (سکوی کاتب) کلیه درخواست‌های تنظیم اسناد رسمی و خدمات ثبتی به دفترخانه از سامانه سکوی مزبور پذیرش خواهد شد.

ماده 2: سردفتر مکلف است به محض دریافت درخواست نسبت به بررسی پذیرش یا عدم پذیرش درخواست غیر حضوری تنظیم سند یا سایر خدمات ثبتی اقدام نماید.

تبصره 1: در صورت عدم پذیرش درخواست، سردفتر مکلف است در اجرای ماده ۳۰ قانون دفاتر اسناد رسمی با ذکر علت، مراتب را زیر درخواست مربوطه درج نماید. در این صورت متقاضی امکان ویرایش درخواست را خواهد داشت.

تبصره ۲: درصورت نقص مدارک یا نیاز به اطلاعات و مدارک تکمیلی، سردفتر مکلف است اطلاع رسانی لازم موارد نقص را به صورت جامع زیر درخواست مربوطه به متقاضی اعلام نماید. متقاضی باید از طریق سکوی کاتب نسبت به تکمیل مدارک و رفع نقص اقدام نماید.

تبصره 3: چنانچه پس از پذیرش درخواست، تنظیم سند و انجام سایر خدمات ثبتی امکان پذیر نباشد، سردفتر باید علت را مطابق تبصره ۱ زیر درخواست درج و اعلام نماید.

بخش دوم: تنظیم غیر حضوری اسنادرسمی و سایر خدمات ثبتی

ماده 3: ثبت کلیه اسناد و خدمات ثبتی قابل ارائه با احراز هویت الکترونیک و استفاده از امضای دیجیتال و بدون مراجعه حضوری متقاضی، در دفتر اسناد رسمی امکان پذیر است.

تبصره: اسناد و خدمات ثبتی قابل ارائه با اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و درج از طریق سکوی کاتب تعیین می‌شود.

ماده ۴: سردفتر به محض احراز هویت الکترونیک از طریق سکوی کاتب و امضای دیجیتال توسط متقاضی یا اصحاب سند نسبت به تأیید نهایی اقدام می‌نماید.

تبصره 1: توجهاً به اطلاق و عموم واژه “امضاء” در عبارت “امضای شخص یا اشخاص” مندرج در تبصره ۱ ماده ۷ قانون جامع حدنگار مصوب ۱۳۹۳ به امضای فیزیکی و نیز دیجیتال، تأیید نسخه پیش‌نویس باید توسط اصحاب سند از طریق سکوی الکترونیک خدمات ثبتی (کاتب) انجام و ملاک عمل برای اخذ شناسه یکتا توسط سردفتر است.

تبصره ۲: اطلاعات مربوط به تأیید الکترونیک متقاضی / اصحاب سند در نسخ پشتیبان و نهایی سند درج می‌گردد.

ماده ۵: پرداخت کلیه هزینه‌های متعلقه توسط متقاضی، از طریق سکوی الکترونیک خدمات ثبتی (کاتب) به صورت الکترونیک انجام می‌پذیرد.

ماده ۶: متقاضی ارائه خدمات غیر حضوری، بعد از پذیرش درخواست نیز در هر مقطعی می‌تواند ادامه فرآیند را به صورت حضوری در همان دفترخانه پیگیری و انجام دهد. در این صورت هزینه‌های وصولی بابت ارائه خدمات غیر حضوری مسترد نخواهد شد.

ماده ۷: فرآیند اطلاع رسانی خدمات موضوع این شیوه نامه از طریق سکوی کاتب انجام می‌پذیرد.

ماده ۸: نظارت بر اجرای صحیح این شیوه نامه برعهده معاونت امور اسناد، معاونت توسعه فناوری و خدمات الکترونیک ثبتی، دفتر مدیریت عملکرد و بازرسی و کانون سردفتران و دفتریاران می‌باشد.

حسن بابائی، معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور | شماره: 1403/23710 | تاریخ: 1403/02/11

بیشتر بدانید:
دفترخانه مجازیپلتفرم کاتب
برای دوستانتان بفرستید:
↴ دیدگاه و نظرتان را درباره این مطلب بنویسید

سوالات شما توسط مدیر سایت یا سایر کاربران پاسخ داده خواهد شد.

مطالب مرتبط
پیشنهاد ویژه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

تعلیق سردفتران و دفتریاران تا صدور حکم قطعی کیفرخواست: تبعات حقوقی و نقش دادگاه‌ها
keyboard_arrow_up