درج مبلغ ودیعه در متن اسناد اجاره مجاز است یا خیر؟

آرا وحدت رویه کانون سردفتران و دفتریاران

سوال: درج مبلغ ودیعه در متن اسناد اجاره مجاز است یا خیر؟

رأی: با توجه به ماده (۱۰) قانون مدنی و نیز مواد (۴) و (۵) قانون روابط موجر و مستأجر مصوب سال ۱۳۷۶ منعی جهت درج ودیعه یا قرض الحسنه پرداختی توسط مستأجر در متن سند وجود ندارد.

بند (۳) بخشنامه شماره ۴۸/۲۶۸۰۵ مورخ ۱۳۸۶/۶/۱۸ کانون سردفتران و دفتریاران مورد تأئید سازمان اسناد و املاک کشور به موجب نامه شماره ۳۴/۱۰۷۳۳ – ۸۶/۵/۲۴ اداره کل امور اسناد و سردفتران | ردیف ۱۷۴ مجموعه بخش‌نامه‌های ثبتی


پانوشت:

قانون روابط موجر و مستأجر

ماده 4: در صورتی که موجر مبلغی بعنوان ودیعه یا تضمین یا قرض الحسنه و یا سند تعهد آور و مشابه آن از مستأجر دریافت کرده باشد تخلیه و تحویل مورد اجاره به موجر موکول به استرداد سند یا وجه مذکور به مستأجر و یا سپردن آن به دایره اجراست. چنانچه موجر مدعی ورود خسارت به عین مستأجره از ناحیه مستأجر و یا عدم پرداخت مال الاجاره یا بدهی بابت قبوض تلفن، آب، برق و گاز مصرفی بوده و متقاضی جبران خسارات وارده و یا پرداخت بدهی های فوق از محل وجوه یاد شده باشد موظف است همزمان با تودیع وجه یا سند، گواهی دفتر شعبه دادگاه صالح را مبنی بر تسلیم دادخواست مطالبه ضرر و زیان به میزان مورد ادعا به دایره اجرا تحویل نماید. در این صورت دایره اجرا از تسلیم وجه و یا سند به مستأجر به همان میزان خودداری و پس از صدور رأی دادگاه و کسر مطالبات موجر اقدام به رد آن به مستأجر خواهد کرد.

ماده 5: چنانچه مستأجر در مورد مفاد قرار داد ارایه شده از سوی موجر مدعی هرگونه حقی باشد ضمن اجرای دستور تخلیه شکایت خود را به دادگاه صالح تقدیم و پس از اثبات حق مورد ادعا و نیز جبران خسارات وارده حکم مقتضی صادر می‌شود.

برای دوستانتان بفرستید:
در خصوص این مطلب، سوالات خود را فقط در زیر این پست در قسمت دیدگاه‌ها بنویسید.

خیلی زود جواب شما در پاسخ به دیدگاهتان از طریق پیامک داده خواهد شد.

کلیشه جامع نمونه اسناد
سیر تا پیاز سیستم ثبت آنی
دانلود مستقیم اپلیکیشن اندروید محضرچی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید

تلفن همراه

keyboard_arrow_up