سوال: درج مبلغ ودیعه در متن اسناد اجاره مجاز است یا خیر؟
رأی: با توجه به ماده (۱۰) قانون مدنی و نیز مواد (۴) و (۵) قانون روابط موجر و مستأجر مصوب سال ۱۳۷۶ منعی جهت درج ودیعه یا قرض الحسنه پرداختی توسط مستأجر در متن سند وجود ندارد.
بند (۳) بخشنامه شماره ۴۸/۲۶۸۰۵ مورخ ۱۳۸۶/۶/۱۸ کانون سردفتران و دفتریاران مورد تأئید سازمان اسناد و املاک کشور به موجب نامه شماره ۳۴/۱۰۷۳۳ – ۸۶/۵/۲۴ اداره کل امور اسناد و سردفتران | ردیف ۱۷۴ مجموعه بخشنامههای ثبتی
پانوشت:
قانون روابط موجر و مستأجر
ماده 4: در صورتی که موجر مبلغی بعنوان ودیعه یا تضمین یا قرض الحسنه و یا سند تعهد آور و مشابه آن از مستأجر دریافت کرده باشد تخلیه و تحویل مورد اجاره به موجر موکول به استرداد سند یا وجه مذکور به مستأجر و یا سپردن آن به دایره اجراست. چنانچه موجر مدعی ورود خسارت به عین مستأجره از ناحیه مستأجر و یا عدم پرداخت مال الاجاره یا بدهی بابت قبوض تلفن، آب، برق و گاز مصرفی بوده و متقاضی جبران خسارات وارده و یا پرداخت بدهی های فوق از محل وجوه یاد شده باشد موظف است همزمان با تودیع وجه یا سند، گواهی دفتر شعبه دادگاه صالح را مبنی بر تسلیم دادخواست مطالبه ضرر و زیان به میزان مورد ادعا به دایره اجرا تحویل نماید. در این صورت دایره اجرا از تسلیم وجه و یا سند به مستأجر به همان میزان خودداری و پس از صدور رأی دادگاه و کسر مطالبات موجر اقدام به رد آن به مستأجر خواهد کرد.
ماده 5: چنانچه مستأجر در مورد مفاد قرار داد ارایه شده از سوی موجر مدعی هرگونه حقی باشد ضمن اجرای دستور تخلیه شکایت خود را به دادگاه صالح تقدیم و پس از اثبات حق مورد ادعا و نیز جبران خسارات وارده حکم مقتضی صادر میشود.